tips bij pooltafel kopen

Meer informatie bij het kopen van een nieuwe pooltafel 

Ben je gek van poolen en heb je plannen om een pooltafel te kopen? Of ben je als eigenaar van een horeca locatie van plan om een pooltafel te kopen. Lees dan dit artikel om tien tips te verkrijgen bij het kopen van een pooltafel.

 

Een pooltafel kan namelijk hartstikke leuk zijn maar het kan ook uitlopen op een teleurstelling wanneer je de verkeerde keuze hebt gemaakt voor een poolbiljart tafel.

Pooltafels zijn bijzonder populair

Het spelen van een potje pool wordt steeds populairder en hierom zie je dan ook steeds meer uitgaansgelegenheden die voorzien van een pooltafel. Maar lang niet alle pooltafels zijn even goed. Ballen lopen niet goed, ze ketsen niet goed af tegen de wand en wanneer je zeker weet dat je de bal goed geraakt hebt dan verdwijnt de bal nog steeds niet in de pocket. Lees hieronder waar je op moet letten wanneer je een pooltafel wilt kopen om teleurstellingen te voorkomen. 

De afmeting van de pooltafel

Zorg ervoor dat de afmeting van de pooltafel aansluit bij de afmeting van de ruimte waar je de pooltafel wilt plaatsen. Niets is zo vervelend dat je een prachtige poottafel hebt gekocht maar dat deze niet in de ruimte past. 

Verwarming in de pooltafel

Het is altijd goed om erop te letten of de pooltafel verwarmd is of niet. Een verwarmde pooltafel loopt beter en is daarom veel beter om op te spelen dan een onverwarmde pooltafel. Bij het kopen van de pooltafel is het goed om hierop te letten. 

Leiplaat pooltafel

Een hele belangrijke om te weten is de aanwezigheid van een leiplaat. Pooltafels met een leiplaat als ondergrond voor het laken zijn een stuk beter dan pooltafels die deze leiplaat niet hebben. Verzeker jezelf er dus van of er een leiplaat onder het laken ligt. Leiplaatdikte Leiplaten zijn in diverse diktes beschikbaar. Hoe dikker de leiplaat des te beter de biljartballen zullen lopen op het laken. Probeer er in ieder geval achter te komen hoe dik de leiplaat is. 

Pooltafel met gezette lei

Wanneer de pooltafel inderdaad voorzien is van een leiplaat dan is het belangrijk om na te kijken en te meten of de leiplaat niet doorgezakt is. Meestal zakken leiplaten, wanneer ze minder van kwaliteit of dunner zijn, door naar het midden toe. Dit verstoort een rechte loop van de ballen en maakt de pooltafel in feite waardeloos voor een goede pot poolen. 

De afvoer van gepotte ballen

Op welke manier worden de ballen afgevoerd? Veel tafels hebben mandjes onder de pockets, andere hebben complete tunnels waar de ballen in afgevoerd worden. 

Stevigheid van de pooltafel

Hoe stevig staat de pooltafel op haar poten? De tafel zelf kan nog zo goed zijn, wanneer de tafel niet stevig op haar poten staat dan is de tafel in feite waardeloos. De staat van de banden In welke staat verkeren de banden van de pooltafel? Kijk na hoe stevig de banden er nog aan zitten en probeer de tafel uit om de veerkracht van de banden te checken. 

Welke ballen worden er meegeleverd?

Wanneer je een goede pooltafel wilt hebben dan wil je uiteraard ook goede ballen hebben. Verzeker jezelf dat die ballen inderdaad de kwaliteit hebben die wenselijk is. 

Installatie van de pooltafel

Verzeker jezelf van een juiste installatie van de pooltafel. Niets is zo vervelend dat je een mooie en goede pooltafel hebt gekocht en dat deze niet goed is geïnstalleerd.

Tot zover onze tips bij het kopen van een nieuwe pooltafel. Mocht u meer vragen hebben, bel ons gewoon op! We hebben een actief team van pool-enthousiastelingen welke u maar al te graag op weg helpen! U kunt ze bereiken op 020 820 3709