Poolkeu kopen

Tips bij het kopen van een nieuwe poolkeu

Omdat een goede poolkeu het verschil kan maken tussen een partijtje winnen of verliezen, besteed je best bij de aankoop van een nieuwe poolkeu genoeg aandacht voor een aantal zaken. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet, maar eerst maken we een beknopt overzicht over de verschillende poolkeuen die er zijn :


1) 1-delige poolkeu : voor de occasionele speler of iemand die met een beperkt budget het poolspel wat wilt ontdekken. Economische prijs. Deze koop je vaak als eerste keu.

2) 2-delige poolkeu : voor de beginnende speler die een poolkeu wilt aankopen met een goede prijs-/kwaliteitverhouding.

3) Competitie poolkeu : voor de ervaren speler die een duurzame keu wilt gebruiken, waarvan alle onderdelen van goede kwaliteit zijn

4) Jump & Break poolkeu : ideale keu om de perfecte jumpshot uit te voeren met aandacht voor design

5) Pro Pool keu : de naam geeft al veel prijs, deze keu wordt gebruikt door de echte professionele speler. Met de koop van deze keuen, wordt je niet alleen geholpen om je spel met meer controle en kracht te spelen, het zal je spel voortdurend verbeteren.

Wat zijn nu de zaken waarop je moet letten bij het kopen van een nieuwe poolkeu?

Of je nu een beginner of professionele speler bent, de aankoop van een goede poolkeu is een belangrijke zaak waar je niet zo maar over één nacht ijs gaat. Van alle tips, hebben wij een lijstje gemaakt :

1) De vakman : laat je bijstaan door een vakman, zijn advies is goud waard. Als je een goede keu wilt kopen, kan je je voorkeuren qua gewicht, lengte, flexibiliteit, soort hout, enz aan hem doorgeven en hij zal je de beste modellen kunnen aanbieden. U kunt ons hier altijd over bellen of emailen.

2) Kwaliteitsvolle onderdelen : kijk bij het kopen van een poolkeu zeker ook naar de onderdelen apart. De pomerans bestaat bij voorkeur uit hertenleer of Koomori en is tussen de 11 en 12 mm breed en eventueel afschroefbaar voor vervanging. Voor tweedelige poolkeuen kijk je ook goed naar de kwaliteit van de schroefdraad. De grip van het rubber moet goed zijn en de keu op zijn geheel goed in je hand liggen.

3) Raad van vrienden en collega's : vooraleer je met je zoektocht naar een nieuwe poolkeu begint, leg je je oor te luister bij vrienden of leden van je club. Zij kunnen door hun ervaring jou een eerlijke beschrijving geven van het type en merk poolkeu waarmee zij spelen.

4) Prijs-kwaliteitverhouding : betaal geen exuberante bedragen voor een beginnerskeu en wees niet tevreden met een goedkoop model van professionele keu. Zoek steeds de modellen uit die een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.